Organisatie

De Stichting Meestertitels Slagersbranche beheert de meestertitel branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Dit betekent niet alleen het onderhouden van de meestertitels maar ook het organiseren van de meesterproeven voor de beide meestertitels.

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Meestertitels Slagersbranche wordt gevormd door: Wim van den Brink van de KNS namens de werkgevers, Wilma Daams – Van Geyn namens de vakbonden en branche erkende meesterslager Dennis van Dun.

Commissie Meesterproef

De rol van de Commissie Meesterproef is het bewaken van het proces en kwaliteit tijdens elke meesterproef. Daarnaast vindt de besluitvorming bij de commissie plaats over het wel of niet toekennen van de meestertitel aan kandidaten die hun meesterproef hebben afgelegd.

Elke kandidaat wordt tijdens de onderdelen van de meesterproef beoordeeld door vakmensen uit de branche, de zogenaamde beoordelaars. Zij hebben een uitgebreide opleiding gehad en zijn vanuit hun eigen vakmanschap, kennis en opleiding goed voorbereid op hun functie. De Commissie Meesterproef ziet onder andere toe op juiste naleving bij elke beoordeling, gebruik protocollen en formulieren door de beoordelaars. De Commissie Meesterproef bestaat uit:

  • Ad Bergwerff, KNS-voorzitter en eigenaar Bergwerff’s Slagerijen
  • Gjalt Landman, voormalig Beleidsmedewerker Examinering/Certificering bij SVO vakopleiding food
  • Esther Murre, CINOP (opleidingsadviesbureau dat betrokken is geweest bij opzet en ontwikkeling inhoud meesterproef branche erkende meesterslager)

Beoordelaars

Elke kandidaat wordt tijdens de onderdelen van de meesterproef beoordeeld door vakmensen uit de branche, de zogenaamde beoordelaars. Zij hebben een uitgebreide opleiding gehad en zijn vanuit hun eigen vakmanschap, kennis en opleiding goed voorbereid op hun functie. De Commissie Meesterproef ziet onder andere toe op juiste naleving bij elke beoordeling, gebruik protocollen en formulieren door de beoordelaars.

Beoordelaars zijn: Jeichien Hemmen, Yvonne Jurriëns, Janine van der Geest, Lida Koelewijn.